Evinizde köklü bir değişiklik yapmaya; zeminlerde ve duvarlarda farklılığa gitmeye karar verdiyseniz doğru yerdesiniz! Bu aşamalarda, oldukça kullanışlı ve dayanıklı olan seramiklerden yardım alabileceğinizi gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Seramik denildiğinde akıllara genellikle duvarlarda kullanılan ürünler ya da mutfak eşyaları gelmesine rağmen aslında zeminlerde de seramik kullanılabiliyor. Peki, önce temel bir soruyla başlayalım.
Seramik nedir?
Seramik; yüksek ısıda pişirilmiş topraktan oluşturulan ürüne verilen isimdir. Milattan önceki yüzyıllarda dahi üretilen ve kullanılan seramik, günümüzde yapılan arkeolojik kazılarda geçmişe ışık tutuyor. Bu da seramiğin dayanıklılığını bir kez daha kanıtlıyor. Bu yazımızda seramik ile evini yenilemek isteyen siz değerli müşterilerimizin ihtiyaç duyacağı bilgileri paylaşacağız.
Seramikler Nerelerde Kullanılır?
Seramikleri; banyo, yer, mutfak seramikleri ve doğal taşlar olmak üzere dörde ayırabiliriz. Yer seramikleri genellikle duvar seramiklerinden daha kalın olurlar. Doğal taşlar ise binaların dış cephesinde kullanılabileceği gibi iç cephelerde de kullanılabilir. Isı yalıtımı konusunda oldukça başarılı olan doğal taşlar, yazın evlerin çok ısınmalarını, kışın da çok soğumalarını engellerler. Diğer bir deyişle seramikleri, duvar seramikleri ve yer seramikleri olarak iki ana gruba ayırabiliriz. Duvar seramikleri hem iç hem de dış cephelerde kullanılabilir. Bunun yanında duvar seramiklerini kendi arasında da mutfak seramikleri ve banyo seramikleri olarak gruplandırmak mümkün.
Seramik Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz?
Seramik Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?
NOT:
Seramik, fayans, kalebodur ve taş yüzey derz dolgusuna kesinlikle zarar vermemelisiniz. Eğer derz dolgu deforme olursa; taş yüzey ıslak zemini muhafaza edemez su geçirir ve daireniz zarar görür. Daha da kötüsü su alt daireye de sızar. Banyoya bitişik yan odanın sıvası nemlenir, yer yer dökülür.